Свечано отварање нове библиотеке и књижаре СНО и вече о Јовану Дучићу

Реновирана библиотека СНО

У петак вече 18. новембра 2016.г седиште Српске народне одбране у Америци било је препуно посетилаца поводом отварања реновиране библиотеке и будуће књижаре.

Не желећи да будемо нескромни, али коментари посетилаца били су да је ово дивно место, импресиван број издања и будуће састајалиште. Председник СНО Небојша Живковић свечано је отворио Библиотеку која за сада поседује око 6000 наслова, а многи су пожелели и да своје књиге поклоне како би се обогатио књишки фонд.

Посебно значајан део ове свечаности било је и вече посвећено великом српском песнику, дипломати и оснивачу обновљене Српске народне одбране Јовану Дучићу. О. Петар Саиловић и сликар Сава Ракочевић беседили су о величанствености Јована Дучића у српском песништву али и његовом боравку у Америци. 

После припремљене закуске и уз чашу вина, нико није желео да оде тако брзо кући и разговори о песништву, историји, политици и многоме другом наставили су се до у касно доба вечери. 

СНО је захвална свима који су дошли то вече, и који ће убудуће долазити јер је простор библиотеке и књижара стециште нових људи, идеја и, најважније, књига, старих и нових. Такође, апелујемо и на све наше пријатеље који желе да поклоне књиге нашој библиотеци да се јаве администрацији СНО како би фонд био већи.

Реновирана библиотека у просторијам СНО у Чикагу

Галерија

View the embedded image gallery online at:
http://snd-us.com/aktivnosti/1775-svecano-otvaranje-nove-biblioteke-i-knjizare-sno-i-vece-o-jovanu-ducicu.html?tmpl=component&print=1&layout=default#sigProIdb4031ffdcf

Штампа