$100.000 награда

СНО о отварању досијеа

Истину на народно видело

Српска народна одбрана у Америци даје пуну подршку предлогу да се по хитном поступку у Народној Скупштини Србије усвоји Закон о отварању тајних досијеа. Тиме би се спречила даља манипулација историјским чињеницама, а самим тим пружио допринос рехабилитацији жртава комунистичког режима.

Настави са читањем

ШтампаЕл. пошта

Михаиловић стрељан 17. јула 1946.

draza-mihajlovicБЕОГРАД - Држава Србија дошла је у посед документа који говори да је командант Југословенске војске у отаџбини Драгољуб Дража Михаиловић стрељан 17. јула 1946. године, рекао је данас државни секретар Министарства правде Слободан Хомен.

То је телеграм који је британска амбасада упутила својој влади у коме се наводи да је Михаиловић стрељан тога дана, рекао је Хомен, наводећи да су локације на којима је сахрањен дефинитивно Ада циганлија или Лисичји поток.

Настави са читањем

ШтампаЕл. пошта

Расветљено стрељање Драже Михаиловића

draza-mihajlovic-sudjenje-2Комисија за утврђивање околности под којима је лишен живота бивши генерал војске Краљевине Југославије Драгољуб Дража Михаиловић утврдила је све околности које су претходиле његовој егзекуцији 17. јула 1946. године, изјавио је данас државни секретар Министарства правде Слободан Хомен.

Настави са читањем

ШтампаЕл. пошта

Прво рочиште о рехабилитацији Драже Михаиловића 16. септембра

draza-mihajlovic-sudjenjeПрво рочиште у поступку за рехабилитацију комаданта Краљевске војске у отаџбини Драгољуба Драже Михаиловића заказано је за 16. септембар, у Вишем суду у Београду, саопштио је данас тај суд. Захтев за рехабилитацију поднео је 2006. године његов унук Војислав Михаиловић, затраживши поништење пресуде од 15. јула 1946. године, којом је Дража Михаиловић осуђен на смрт, уз претходно одузимање свих грађанских права.

Настави са читањем

ШтампаЕл. пошта

У Британској архиви пронађен документ о стрељању Драже

У Британској краљевској архиви пронађен је документ који крије тајну о стрељању ђенерала Драже. Међу неколико десетина хиљада страница Британског краљевског архива који се односе на Србију од 1941. до 1946. године, пронађен је и фајл заведен под именом - Дража Михаиловић. Датум: 17. јул 1946. године. То је управо датум стрељања овог генерала Краљевске војске Југославије, бившег начелника штаба Врховне команде. Верује се, стога, да је управо то дуго тражени документ који крије егзактне податке о месту, начину и времену његовог стрељања.

Настави са читањем

ШтампаЕл. пошта

  • SPC
  • Dveri
  • Dijaspora
  • Svetigora
  • Save Displaced Serbs
  • Srbi za Srbe