Ђурђевдански уранак у Грачаници

djurdjevdan-01

У недељу 8. маја освануо је диван дан за Ђурђевдански уранак. У расејању наш национални живот је викендима, радним данима је много теже доћи на светковине које се спремају, а и Св. Ђорђе је трећа најбројнија слава тако да је изабран овај дан. Тако су и одбори и чланови СНО заједно са пријатељима прославили Ђурђевдан на уранаку у порти манастира Нова Грачаница, традиционалном окупљалишту Срба Чикага и околине.

Уз прелеп дан, прелепо су певали и свирали Драган и Мирјана Неговановић, а жагор лепих сећања и разговора ширио се озеленелим парком поред језера. У хладу, пријало је лепо испечено прасеће и јагњеће печење, покоји ћевап или домаћи специјалитети. Један од њих је и врућа ракија, традиција која не престаје у Срба.

Захвални смо Sandy’s Bakery  који су нам поклонили ћевапе,  Beograd Cafe ћевапе и кобасице, Nada’s Deli 50 лепиња и проју и European Classic Bakery проју.

Одбор СНО Северни Чикаго поклонио је прасе за печење, Одбор из Белвуда 12 литара ракије за грејање и још две хладне ракије.

Највећу захвалност ипак дугујемо Одбору из Либертвила који су организовали печење јагњића и прасића, ћумур и остало да уранак протекне у најбољој традицији. Драган Селаковић и Предраг Бурсаћ највише су се ангажовали, од суботе у 6 увече до 5 ујутру су спремали јеловник и око 9 били први на уранку, нагласио нам је председник СНО Небојша Живковић.

Храна која је остала поклонили смо манастиру Нова Грачаница, једно прасе, више килограма замрзнутих ћевапа, кобасица, неколико кеса купуса и салате.

На уранку је продата и покоја књига, а многи су обновили претплату или дали своје прилоге за СНО, на чему смо посебно захвални.

Галерија

Штампа Ел. пошта

  • SPC
  • Dijaspora
  • Svetigora
  • Save Displaced Serbs
  • Srbi za Srbe
© 2018 Портал Српске народне одбране у Америци. Сва права задржана.
Joomla! је слободан софтвер објављен под GNU General Public License.