Помозимо српску школу у селу Крвавци код Ужица

hv skola 7

Српска народна одбрана покренула је другу фазу акције помоћи школу Кравицама, код Севојна и Ужица у Србији. Од сада можете и електронским путем да помогнете ову акцију како би већ у мају послали прикупљену помоћ школи.

Наше мало значи много, будимо хумани!

hv skola 7

Уплату путем кредитне картице можете извршити преко овог сигурног веб-места:

https://www.gofundme.com/help-school-in-serbia  

СНО је добила апел за помоћ школи у Севојну код Ужица, односно реч је о сеоској школи у селу Крвавци, у коју од 1969. није ништа улагано. Школу похађа више од 150 ученика који долазе из суседних села: Горјана, Потпећа, Поточања и Злакусе.

„Ова села су жива, има младих, рађају се деца. Само у селу Крвавци има око 100 домаћинстава. Ми смо овде рођени, и желимо да наша села и наша школа буду лепи, да можемо нормално да учимо и живимо. Ми сами трудимо се да урадимо колико можемо. Конкурисали смо код швајцарске владе и одобрена су нам средства за замену столарије, термоизолациону фасаду, замену котла, крова. Почетак ових радова требало би да буде током 2017. године, али ми пре тога морамо да реализујемо један такође важан пројекат за који немамо средстава. Реч је о комплетном реновирању два повећа школска мокра чвора“, записали су ученици и наставници школе у писму које су послали г. Шупици, знајући га као вредног хуманитарца. А и наша новинарка Новка Илић обишла је ту школу и у једном од претходних бројева „Слободе“ написала повећу репортажу.

hv skola 7

Милош Шупица, који већ две деценије води хуманитарне делатности помажући деци и рањеницима, био је узнемирен почетком ове акције. Од двадесетак организација које је контактирао, како је сам рекао, нико осим СНО  није узвратио позив нити се одазвао да помогне.  Зграда школе је у врло лошем стању и СНО је одлучила да се укључи и материјално помогне.

Штампа Ел. пошта

  • SPC
  • Dijaspora
  • Svetigora
  • Save Displaced Serbs
  • Srbi za Srbe
© 2018 Портал Српске народне одбране у Америци. Сва права задржана.
Joomla! је слободан софтвер објављен под GNU General Public License.